Over de auteur

328ac31Mijn naam is Edwin Velzel. Ik heb uitgebreide ervaring als bestuurder en als onafhankelijk adviseur in zowel de verzekeringssector als de gezondheidszorg. Van oorsprong ben ik informaticus en ondanks dat ik al vanaf 1999 bezig ben met meer algemene management- en bestuursfuncties en advieswerk, blijf ik toch altijd wel mijn belangstelling voor ICT houden. Voor de details van mijn CV verwijs ik je naar mijn profiel op LinkedIn.

Ik combineer mijn ICT achtergrond en mijn belangstelling voor management- en strategievraagstukken in mijn website IC STRATEGY. Een website waarmee je online, samen met je collega’s, aan de slag kunt met mooi gevisualiseerde en interactieve managementmodellen.

Deze blog gaat over de managementmodellen van Michael Porter. In de loop der jaren ben ik steeds meer een “Porteriaan” geworden. Hoe meer ik als manager, adviseur of toezichthouder te maken heb gekregen met strategische vraagstukken, hoe mee ik overtuigd ben geraakt van de kracht van Michael Porters gedachtengoed. Porter weet als geen ander strategische inzichten en keuzes te vertalen naar de effecten op kosten en opbrengsten van een organisatie. Ik hoop met deze blog het gedachtengoed van Porter dichterbij te brengen en beter toepasbaar te maken. Zie mijn inleiding voor een toelichting op deze blog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>